KLM: Uitbreiding tariefoptie Light

Om klanten tariefopties te bieden die beter aansluiten bij hun reisbehoeften, tegen de beste prijs, en om meer keuze te bieden, introduceren Air France en KLM de Light-tariefoptie in Business, Premium Comfort en Premium Economy-cabine. De Light-tariefoptie wordt geïntroduceerd op de volgende routes:

Voor verkopen vanaf 24 april en reizen vanaf 25 april 2023:
– van Europa (inclusief Frankrijk en Nederland) naar alle intercontinentale bestemmingen wereldwijd¹
– van de Caraïben en de Indische Oceaan naar alle bestemmingen wereldwijd²

  1. Met uitzondering van de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Tahiti (PPT), China, Vietnam en Mauritius.
  2. Met uitzondering van de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Tahiti (PPT), en China.

De Light-tariefoptie in Premium Economy/Premium Comfort Class wordt aangeboden in boekingsklassen A, S, W, en Light-tarieven in Business Class worden aangeboden in O- en Z-klasse. De gratis toegestane hoeveelheid ingecheckte bagage op een ticket met Light-tarief in Premium Economy/Premium Comfort Class kan 0 stuks of 1 stuks (23 kg) zijn. De bagagevrijdom is altijd gelijk aan de bagagevrijdom op een Economy Light-tariefticket voor dezelfde route. Klanten die met een Light-tarief in de Business-cabine reizen, kunnen altijd gratis 1 stuk ruimbagage van 32 kg meenemen, ongeacht de route.

De change-, cancellation-, en combinability voorwaarden van een Light-tarief in Business- en Premium-cabines zijn vergelijkbaar met de voorwaarden in Economy-cabine. Light-tarieven in deze drie cabines kunnen tegen betaling worden gewijzigd, maar zijn niet restitueerbaar, en kunnen worden gecombineerd met alle Light-tariefopties in alle klassen. Om meer verkoopmogelijkheden te bieden, is het Business Light-tarief ook combineerbaar met het Business Standard-tarief. Extra voordelen, zoals extra bagage of toegang tot de lounge, kunnen als betaalde optie worden bijgeboekt. Corporates, Flying Blue en andere SkyTeam Elite/Elite Plus-leden genieten van hun reguliere voordelen bij het boeken van een Light-tarief in Business- of Premium-cabines.

Ongeacht de gekozen tariefoptie profiteren klanten die in Business en Premium Economy/Premium Comfort-cabine reizen altijd van een speciaal ontworpen stoel in een aparte cabine, gratis maaltijden, drankjes, snacks en inflight entertainment aan boord. Alle Business- en Premium Economy/Premium Comfort-tarieven bieden de SkyPriority-ervaring gedurende de hele reis (voorrang bij inchecken en instappen, snel uitstappen en voorrang bij het afleveren van bagage).